Profitori de pandemie! Declaratii pe propria raspundere, vandute la pravalie

Situație halucinantă într-o comună din județul Vrancea. Un primar este revoltat că măsurile luate de autorități pentru a preveni răspândirea noului coronavirus, a devenit sursă de venit pentru unii. Mai precis, Emilian Dumitriu, primarul localității Broșteni, relatează că declarațiile pe proprie răspundere, acte obligatorii de completat pentru cei care își părăsesc locuința în scopurile prevăzute de Ordonanța Militară emisă în urmă cu câteva zile, se vând cu 1 leu bucata.

”Dragi broșteneni, am fost informat că declarațiile lăsate la magazinele sătești se vând cu 1 leu bucata. Vă rog să fiți responsabili, să nu le vindeți intre voi, ele sunt gratuite și așa trebuie să rămână. Nu putem face speculă pe vremurile astea, e inadmisibil. Dacă cineva vă solicită bani pentru ele, vă rog sa ma anunțați, să-mi spuneți persoana sau magazinul și voi solicita o verificare amănunțită din partea poliției, pentru ca cei care nu sunt corecți să fie identificați și sancționați.

Totodată, vă rog să rămâneți în case. Nu mai socializați, nu vă plimbați pe la vecini, nu mergeți la cumpărături decât în cazuri de urgență, normal ar fi o dată la câteva zile.

După cum bănuiesc ca ați aflat, la Spitalul Militar Focșani, din 57 cadre medicale testate, 41 sunt infectate cu virusul. Nu ne permitem să ne îmbolnăvim atât timp cât și spitalul este infectat, nu sunt suficiente cadre ce ne pot trata, iar virusul, dacă ne luăm după teste, este printre noi. În comuna noastră sunt multe persoane în vârstă și sunt cele mai firave în fața bolii.

Vă rog, vă rog și iar vă rog, stați în casă, nu vreau să plângem mai târziu, trebuie să ne vedem sănătoși și să trecem cu bine peste aceasta perioadă.

Stați în casă dacă vă pasă de cei de lângă voi: vecini, prieteni, rude, consăteni, bătrâni, bolnavi, copii!”, a scris, pe contul său de facebook, Emilian Dumitriu, primarul localității Broșteni.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole