Prof. Dr. Ing. Gheorghe Neață, critic la adresa MADR: ”Cea mai mare tâmpenie!”

Reorganizarea anunțată la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), care va desființa zeci de agenții aflate în subordinea ministerului, nu este neapărat pe placul actorilor implicați în sectorul agricol. O măsură nepopulară, îndeosebi, este desființarea Agenției Naționale pentru Zootehnie (ANZ).

Potrivit profesorului Gheorghe Neață, reprezentant al asociației crescătorilor de ovine Dacia, din județul Hunedoara, ANZ nu ar trebui desființată, ci ar trebui să primească posturi suplimentare, pentru a putea efectua inspecțiile așa cum trebuie.

”Iertați-mi expresia, este cea mai mare tâmpenie care s-ar putea face vreodată. Agenția asta (ANZ) are rolul de autoritate competentă națională, care să stea de vorbă cu toate autoritățile de acest profil de la Comisia Europeană. Nu poți să desființezi ceva care merge, când toată lumea se aștepta să-i suplimenteze numărul de posturi, ca să poată să facă inspecția de stat să ne controleze pe noi, pe registre.

Ei au treaba lor de făcut, trebuie să știe exact cum se execută controlul în reproducție, să știe exact când se îngrașă un animal suficient și când nu, trebuie să știe să controleze testarea berbecilor etc.”, a precizat prof. Gheorghe Neață pentru AGRO TV, în emisiunea ”Agricultura la Raport”.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

1 COMENTARIU

  1. DOMNULE, VĂ CUNOSC, DIN EMISIUNILE TV, ȘI AZI V-AM VĂZUT LA INDAGRA. AM DISCUTAT CU DUMNEAVOASTRĂ, ȘI FIIND CIOBAN DIN TATĂ ÎN FIU, AM AVUT DE ÎNVĂȚAT DE LA DUMNEAVOASTRĂ. NOI CIOBANII VĂ SUSTINEM!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole