26 mai 2022 - 19:46

Produsele moldovenesti cuceresc Romania

După succesul avut pe piețele din Ploiești, Brașov, Iași și Maramureș, expoziția ”Republica Moldova Prezintă” vrea să o cucerească și pe cea din Transilvania. Colegii de la AGRO TV Moldova ne-au transmis că reprezentanții administrației locale din Cluj-Napoca s-au arătat încântați să găzduiască și ei această expoziție, inițiativă care se speră că va deveni o tradiție.

Potrivit Vicepreședintelui Camerei de Comerț și Industrie din Republica Moldova, Mihai Bâlba, produsele basarabene sunt apreciate și așteptate de către consumatorii din România. Iar prin extinderea ariei expoziționale la Cluj, și locuitorii din regiunea Ardealului le vor cunoaște.

”Republica Moldova Prezintă” este o proiectare a expoziției naționale ”Fabricat în Moldova”, ce are scopul să contribuie la crearea condițiilor favorabile pentru susținerea producătorului autohton și promovarea imaginii țării peste hotare.

Pentru prima dată, evenimentul s-a bucurat de succes pe piața din România în 2016, în județul Iași, în 2017 – la Ploiești, în 2018 – la Brașov, iar în 2019 – cucerește Maramureșul.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.