Clienții devin din ce în ce mai reticenți când vine vorba de carnea Bio din cauza prețurilor mari. Chiar dacă au ocazia să cumpere direct de la fermier, acest lucru nu îi convinge să cheltuie o sumă mai mare.
,,Clienții ar vrea sa mănânce bio cu bani puțini. Decât să cumpere o carne de calitate preferă ofertele din supermarketuri. Noi creștem găini și porci, în special pentru consumul propriu. Am încercat să mărim puțin efectivele și să le vindem, dar nu merită. Sunt dezamăgită pentru că este foarte multă muncă, cheltuieli mari și mult timp petrecut în gospodărie. La sfârșit de lună când tragem linie ne dăm seama că nu am făcut mai nimic. Noi le dăm doar hrană naturală, cumpărăm grâu, porumb și floarea-soarelui. Forță de muncă este greu să găsim. Clienților li se pare mult că cerem 35 de lei pe kilogram de pasăre tăiată, pregătită și livrată, și la același preț dăm și carnea sacrificată în gospodărie. Am vândut pe la cunoștinele noastre, dar să facem din asta o afacere necesită mult mai multe investiții și birocrație”, spune pentru pandurul.ro Anișoara din comuna Bălești.
Un răspuns
Când consumi materie prima de 5 lei ca să faci un kg de carne de pasare… Sa o vinzi la 35 de lei înseamnă că e unul din doar lucruri: ori ești rupt de realitate ori vrei sa dai lovitura.