Produs de Cluj ajunge la Mediaş

Afis-Medias- (1)Asociația Produs de Cluj, organizație aflată sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Mediaş, organizează în perioada 15-17 iulie a.c., târgul de produse tradiţionale ”Produs de Cluj”, eveniment care se va desfășura în Piaţa Corneliu Coposu.
Aflat la prima ediție în Mediaş, Târgul ”Produs de Cluj” va reuni aproximativ 70 de producători și artizani clujeni, precum și invitați speciali din județul Sibiu și din majoritatea județelor Transilvaniei. Expozanţii prezenţi la eveniment vor oferi vizitatorilor, la preț de producător, brânzeturi, preparate din  carne de porc, dulcețuri, ciocolată de casă, turtă dulce, siropuri, ceaiuri și sucuri naturale, toate preparate în mod tradițional în gospodăriile proprii, după rețete autentice, păstrate cu sfințenie și transmise din generație în generație. Nu vor lipsi nici produsele realizate din lavandă, uleiurile presate la rece, mierea de albine și alte produse apicole. Cei care apreciază tradiţiile populare vor putea achiziționa costume populare din toate zonele folclorice ale Transilvaniei, obiecte sculptate din lemn, bijuterii lucrate de mână, icoane, păpuși și obiecte de marochinărie.
Cei mai mici vizitatori ai târgului vor avea parte de o mulțime de activități distractive, ateliere de sculptură în fructe și legume, spectacole de magie, un minunat și modern parc de distracții cu trenulețe și carusele special concepute pentru ei dar și pentru amatorii de senzații tari. Vizitatorii târgului Produs de Cluj vor avea ocazia să savureze gustoasele preparate pregătite la grătar de cei mai mari specialiști în domeniu și să urmărească spectacolele folclorice susținute de artiști și ansambluri folclorice de renume din județul Cluj.
Reamintim faptul că Asociația ”Produs de Cluj” a fost înfiinţată la sfârșitul anului 2010, ca o recunoaștere a nevoi de a promova produsele, tradițiile și cultura populară din județul Cluj. Târgurile Produs de Cluj sunt destinate tuturor producătorilor și meșterilor populari clujeni, păstrători ai tradițiilor populare și culinare clujene, care au mici afaceri de familie și care nu au puterea financiară de a se promova singuri.
La cinci ani de la primul târg, Asociația Produs de Cluj vine și la Mediaş cu toate cele bune de la Cluj, la cel mai fain târg din Ardeal!  Produs de Cluj nu e doar un târg, este un brand recunoscut și, mai ales, respectat în Europa, nu doar în România.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole