Producții excelente și în 2022 – Cât grâu recoltează Dimitrie Muscă anul acesta

Dacă în alte zone ale țării, fermierii suferă și spun că vor obține producții de cereale și oleaginoase sub așteptări, la Curtici, Dimitrie Muscă se declară mulțumit și anul acesta. Într-o intervenție în emisiunea ”Agricultura la Raport”, directorul Combinatului Agroindustrial Curtici a spus că producția sa de grâu în 2022 se va apropia de 9 tone/hectar.

”Nu am recoltat decât orzul până acum. Am avut pe 500 de hectare și am făcut 7.813 kg/hectar, la o masă hectolitrică de 61-62, recoltat, transportat, depozitat. Eu sper ca la grâu să mă apropii de 8.500-9.000 kg/hectar, iar la rapiță de 5.000 kg/hectar”, a precizat Dimitrie Muscă pentru AGRO TV.

Deși a fost multă vreme adeptul geneticii românești, fermierul arădean recunoaște că soiurile și hibrizii din străinătate au luat fața celor românești în ultimii ani, iar cercetarea din țara noastră a fost lăsată de izbeliște.

”Trebuie să recunoaștem un lucru. Genetica și cercetarea din lume a venit cu soiuri și cu hibrizi mult mai productivi, care se pretează pentru densități mari. A se înțelege, densitățile mari înseamnă alte consumuri de îngrășăminte, alte consumuri de tratamente. În densitățile mari la culturile de păioase, nici vântul nu mai bate prin cultura ta.

Am făcut pe soiul Glosa de la Fundulea, anul trecut, 8.900 kg/hectar. Din păcate, au venit alte soiuri franțuzești și am ajuns până la 9.500 și 9.800 kg/hectar. Discut de ordinul a sute de hectare. Cercetarea vine în forță și puternică; din păcate, noi am lăsat-o de izbeliște”, a mai subliniat Dimitrie Muscă.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

2 COMENTARII

  1. La aceste productii( daca sunt adevarate) suventiile acordate oamenilor de afaceri din agricultura( asa numitilor fermieri) nu-si mai au rost. Trebuie directionate in investitii pentru dezvoltarea industriei alimentare, in construirea de aurostrazi, in sanatate si invatamant.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole