Producții de grâu de 8.500 kg/hectar! Peste 94% din suprafață a fost recoltată

Peste 94% din suprafaţa cultivată cu grâu în România a fost recoltată, spune ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea. Acesta a dat asigurări că producţiile din acest an vor asigura atât necesarul de consum al ţării, cât și cantități însemnate pentru export.

„Fenomenele naturale care însemnau vijelii sau supracoacere puteau să determine scăderi de producţie. Mai avem aproape 4 procente de recoltat în interiorul arcului carpatic, este vorba aici de Mureş, Covasna şi Braşov. Îmbucurător este că sunt culturi bune.

Producţiile se înscriu între 3 tone şi 8.500 de kilograme de grâu/hectar, producţii care ne asigură, pe de-o parte, necesarul de consum în zona respectivă şi chiar disponibilităţi între judeţe. Per total, putem spune, şi vă voi prezenta exact în momentul în care avem ultima suprafaţă recoltată, noi avem întreaga cantitate de grâu necesară ţării şi disponibilităţi pentru export”, a precizat Petre Daea în ședința de Guvern de ieri.

Potrivit ministrului, culturile de porumb şi floarea soarelui sunt afectate pe o suprafaţă de 200.000 de hectare, potrivit datelor colectate până acum, dar nu sunt şi nu vor fi probleme în zonele irigate.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole