Producție de grâu de 9 tone/hectar pentru Dimitrie Muscă! Care sunt costurile

Culturile arată excelent în ferma lui Dimitrie Muscă anul acesta, iar după spusele acestuia, producțiile așteptate sunt pe măsură. La grâu, spre exemplu, având în vedere felul în care se prezintă cultura în acest moment, fermierul estimează o producție care să depășească nivelul de 9 tone/hectar.

”La grâu, eu am la ora actuală 770 de spice pe metru pătrat, am o medie de 38 de boabe per spic, sper la o producție de 9.000 de kg. (…) Culturile sunt deosebit de frumoase, au patru frunze perfecte și dacă mâine se îndreaptă timpul, vineri folosesc al patrulea tratament, pentru că este încă pericolul de apariție a fuzariozei la spic. Deci la grâu estimez o producție de 9.000 de kg/hectar”, a precizat Dimitrie Muscă pentru AGRO TV, în emisiunea ”Agricultura la Raport”.

Doi factori esențiali au condus către această performanță. În primul rând, zona de vest a țării, în care activează Dimitrie Muscă, s-a bucurat de cantități bogate de precipitații atât anul trecut, cât și în primele luni ale acestui an, astfel că rezerva de apă din sol este suficientă pentru a permite dezvoltarea optimă a plantelor.

În al doilea rând, tehnologia aplicată de fermierul arădean este una ca la carte. S-au făcut patru tratamente în cultura grâului, iar costurile de producție se apropie de 6.000 de lei/hectar.

”Anul trecut am încheiat cu 625 de litri de precipitații, iar de la 1 ianuarie 2023 și până astăzi am avut 137 de litri de precipitații. (…) Am făcut de două ori trecere cu regulatorul de creștere, îl folosesc intensiv, pentru că îi dau și îngrășăminte cât trebuie și nu pot să fac o cultură cu această densitate mare fără să fac patru tratamente. E obligatoriu la această densitate să vin cu îngrășăminte, 150 kg de azot la hectar și vreo 80 de kg de fosfor. Tehnologia o respectăm ca la carte. (…) Costul este sub 6.000 de lei de lei/hectar”, a explicat Dimitrie Muscă.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

2 COMENTARII

  1. Intrebați pe marele comunist Muscă cum a distrus păsunile in Sederhat pentru a arăta ce bun inginer este,nu cred că este un exemplul de urmat

  2. Nu cred că este un model ,a distrus un sat intreg pentru a da bine comunistilor e vb de 1985 cind a arat tote păsunile din Sederhat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole