28 mai 2022 - 13:42

Productia de struguri din 2019 aduce podgoriile la cota de avarie

„Rezervele mari de vin din piaţă, din recolta trecută, nu vor duce la scumpiri, dar unele sortimente limitate ar putea avea creşteri de preţ de 5-6%.“

Condițiile climatice nefavorabile au obligat viticultorii în 2019 să recolteze cu 30-70% mai puțini struguri față de anul trecut, atunci când industria a înregistrat o producție record de 1,3 milioane de tone. În ciuda acestor statistici, fermierii un au speranțe în ceea ce privește creșterea prețului vinului, deoarece aceștia dețin deja stocuri mari de anul trecut, care pot să acopere nevoia pieței.

„Producţia de anul aceasta a fost afectată de condiţiile climatice. La mine a scăzut producţia cu 30% faţă de cât ar fi trebuit să fie într-un an normal, din cauza grindinei şi pre­ci­pitaţiilor abundente din luna iunie, dar sunt zone din judeţul nostru unde recoltele au scăzut cu 70%“, a menționat Constantin Duluţe, care administrează Domeniile Ave­reşti.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.