20 mai 2022 - 07:43

Producătorii români sunt așteptați în peste 300 de piețe!

Peste 300 de pieţe agroalimentare din țară sunt pregătite să-i primească pe producătorii români să-și desfacă marfa, informează AGERPRES.

Potrivit reprezentanţilor Asociaţiei Administratorilor de Pieţe din România (AAPR), există suficiente spaţii de vânzare în care producătorii, asociaţiile de producători şi cooperativele agricole îşi pot comercializa producţiile proprii din acest sezon, iar numărul de spaţii poate fi suplimentat permanent, în funcţie de solicitări.

„Având în vedere că ne aflăm la început de sezon, când încep să apară legumele româneşti, ridichi, ceapă verde, salată etc., administratorii de pieţe s-au asigurat că producătorii agricoli pot veni să-şi valorifice produsele din gospodăria proprie la cele mai bune preţuri şi în cel mai scurt timp, astfel încât aceştia să nu mai fie nevoiţi să-şi valorifice marfa la preţuri foarte mici sau să-şi arunce marfa. Considerăm că este foarte important, atât pentru o viaţă sănătoasă cât şi pentru economia locală, ca producătorul agricol să-şi valorifice marfa în pieţele agroalimentare din fiecare municipiu/oraş”, a declarat Teodor Ioan Birt, preşedintele AAPR.

În opinia acestuia, singurul loc în care producătorul agricol şi consumatorul se întâlnesc nemijlocit este piaţa agroalimentară, astfel că produsele românești, proaspete, gustoase şi sănătoase, pot ajunge direct pe mesele familiilor din România.

Printre subiectele de interes dezbătute la recenta reuniune a Adunării Generale a AAPR s-au numărat identificarea unor surse de finanţare pentru modernizarea pieţelor agroalimentare din ţară, posibilitatea acordării unor facilităţi cooperativelor agricole sau asociaţiilor de producători, organizarea de evenimente pentru promovarea produsului românesc, organizarea de întâlniri zonale/regionale cu producătorii agricoli şi reprezentanţii autorităţilor locale etc.

AAPR reuneşte 35 de entităţi (instituţii şi societăţi comerciale) din ţară. Din 2013, AAPR este membru al Uniunii Mondiale a Pieţelor cu Amănuntul şi En-gros.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.