Producătorii agricoli dobrogeni se alătură APPR! Proiecte importante în zone afectate de secetă

Asociația Producătorilor Agricoli Dobrogeni (APAD) a semnat acordul de aderare la Asociația Producătorilor de Porumb din România, marți, 8 iunie 2021. Astfel, APAD a devenit membră cu drepturi depline a Asociației care reunește interesele producătorilor de porumb.

Organizația profesională a producătorilor agricoli dobrogeni a fost înființată în condițiile de secetă fără precedent ale anului 2020, care au afectat tot sud-estul României, dar în special zonele agricole din județele Constanța și Tulcea. APAD are scopul de a apăra interesele agricultorilor a căror activitate este afectată de condițiile agro-meteo.

 „Apropierea noastră de APPR s-a făcut un mod natural. Am dorit ca fermierii din zona Dobrogei sa fie sustinuți prin politici adaptate nevoilor acestora și am identificat în APPR un partener de drum cu care împărtășim aceleași deziderate și principii și care este deja un glas articulat și respectat în peisajul asociativ din România. Consideram că alături de o organizatie națională puternică – și pe care parafarea acestui acord de aderare o întărește și mai mult ca acoperire geografică, reprezentare și resursă umană – vom putea găsi cele mai bune căi pentru a ne face auzite doleanțele și așteptările și a propune soluții” a comentat Theodor Ichim, președintele APAD.    

Nicolae Sitaru, președintele APPR, a subliniat că există pe agenda de lucru câteva proiecte comune ale asociațiilor pentru perioada următoare, cel mai important fiind cel legat de demersurile susținute pentru identificarea și extinderea rapidă a unor soluții de gestionare a apei în regiunile afectate de secetă.

„De acest lucru depinde supraviețuirea agriculturii românești în viitor, pentru că schimbările climatice se întâmplă sub ochii noștri. Trebuie să fim solidari pentru a face cunoscute problemele agriculturii românești si, mai ales, pentru a identifica soluții adaptate la nivel local. Suntem responsabili pentru viitorul nostru si implicarea trebuie să devină parte a vieții de fermier”, a mai declarat președintele APPR.

APPR (Asociația Producătorilor de Porumb din România) este o asociație profesională formată din producători agricoli care dețin suprafețe de lucru cuprinse între 50 și 50.000 de hectare, dar si reprezentanți ai lanțului profesional de porumb din România. APPR face parte din Confederația Europeană a Producătorilor de porumb (CEPM), precum și din cea mai puternică organizație-umbrelă a fermierilor europeni  si a coopertivelor lor, COPA_COGECA.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole