PROCURORII AU DISPUS INCEPEREA URMARIRII PENALE IN REM PRIVIND PESTA PORCINA.

Procurorii Ministerului Public vor ancheta modul în care autorităţile de resort au gestionat criza pestei porcine africane, care a dus până acum la uciderea a sute de mii de porci şi a produs pagube uriaşe în industria agro-alimentară. 

Comunicatul Ministerului Public:

În urma solicitărilor mass-media, Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este abilitat să confirme următoarele:

La Secția de urmărire penală  și criminalistică  din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a fost constituit un dosar penal  privind epidemia de pestă porcină, procurorii dispunând începerea urmăririi penale in rem pentru săvârșirea infracțiunilor de răspândirea bolilor la animale sau planteprev. de art.355 din  Codul penal, și   neglijență în serviciuprev. de art.298 din Codul penal.

Lucrarea a fost înregistrată la Secția de urmărire penală și criminalistică la data de 03.09.2018, ca urmare a sesizării din oficiu și a formulării unui denunț.

Pe măsura derulării cercetărilor, vom informa opinia publică.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult