Procesiuni tradiţionale de Bobotează, anulate din cauza frigului

iarnaProcesiunile tradiționale de Bobotează, cu slujbele de sfințire mare a apelor Dunării și Mării Negre și competițiile pentru recuperarea crucilor aruncate în apă, au fost anulate la Constanța, Galați, Brăila și Tulcea din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile.

Arhiepiscopia Tomisului a anunțat anularea procesiunii religioase și a slujbei de Sfințire mare a apei Mării Negre, programată a avea loc vineri în jurul orei 11.30, în Portul Tomis.

Reprezentantul Arhiepiscopiei Tomisului a precizat că gerul a înghețat până și Agheasma Mare îmbuteliată în cele 17.000 de peturi, ce urmau să fie oferite credincioșilor, în cursul procesiunii de Bobotează.

Manifestările de Bobotează, programate să se desfășoare de la ora 13.00 pe faleza superioară a Dunării din Galați, au fost anulate din cauza situației meteo nefavorabile, a declarat vineri protopopul de Galați, preotul Eugen Buruiană.

Evenimentele programate de Bobotează pe Faleza Dunării din Brăila se anulează din cauza viscolului puternic, potrivit informațiilor furnizate de primarul municipiului, Marian Dragomir.

Episcopia Tulcei a decis, vineri dimineața, anularea procesiunii religioase și a slujbei de sfințire a apei Dunării de Bobotează, din cauza ninsorii abundente și a viscolului puternic.

Este pentru prima oară de la înființarea Episcopiei Tulcei când se ia o asemenea decizie.

Hotărârea, potrivit Cancelariei Episcopiei Tulcei, a fost luată pentru a preveni problemele care ar putea să apară în rândul credincioșilor pe fondul condițiilor meteorologice deosebite.

Sursa: AGERPRES

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole