Procedura modificată la cererile unice de plată APIA! Când se depun pentru subvențiile din 2022

Fermierii care depun cererile unice de plată în anul 2022 nu mai trebuie să se prezinte la sediul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) pentru semnarea documentului.

Cererea unică APIA pentru acest an va putea fi semnată electronic, de către fermierii care au semnătură electronică. Astfel, aceștia nu vor mai trebui să facă niciun drum la APIA.

Este pentru prima dată când cererea unică de plată va putea fi semnată în acest mod. Campania de depunere a documentelor pentru obținerea subvențiilor se va derula în perioada 1 martie – 15 mai 2022. Fermierii vor putea însă să depună cererile până la 1 iunie, dar vor fi sancționați cu 1 la sută din valoarea subvenției pentru fiecare zi de întârziere.

Începând cu luna februarie, APIA va demara și campaniile de informare pentru fermierii care vor să obțină ajutoarele financiare în acest an. După depunerea documentelor se vor efectua toate controalele administrative, controalele pe teren, iar plata avansului va începe de pe 16 octombrie 2022.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole