20 aprilie 2021 - 19:48

Problemele se tin lant! Zeci de incendii de vegetatie la Iasi

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mihail Grigore Sturdza” al județului Iaşi au intervenit la 11 misiuni respectiv intervenţii pentru stingerea incendiilor.

Purtătorul de cuvînt de la ISU Iași, Silvia Bolohan a declarat că au fost intervenții în localitatea Voroveşti, comuna Miroslava, județul lași, pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată de pe un teren viran unde au ars aproximativ două hectare de vegetaţie uscată şi 150 butuci de vie. În urma incendiului, proprietarul terenului, în vârstă de 61 ani, a suferit arsuri de gradul II la nivelul membrului inferior drept şi a fost transportat la spital de către echipajul de prim ajutor. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spaţii deschise.

Totodată, Secția de Pompieri Târgu Frumos a intervenit în localitatea Dădeşti, comuna Ion Neculce,  județul lași, pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit. Au ars aproximativ 50 metri pătraţi de acoperiş din lemn şi învelitoare din tabla. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coşul de fum necurăţat de funingine explică purtătorul de cuvînt de la ISU Iași, Silvia Bolohan.

Alte intervenții au mai fost în localitatea Dancaş, comuna Miroslava, județul lași, pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată de pe un teren viran, în localitatea Horpaz, comuna Miroslava, județul lași, pentru stingerea unui incendiu produs la vegetaţia uscată de pe un teren viran, în comuna Belceşti, județul lași, pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit. Au ars aproximativ doi metri pătraţi de acoperiş din lemn şi învelitoare din tabla. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coşul de fum necurăţat de funingine.

 Tot cei de la Secţia de Pompieri Târgu Frumos au intervenit în oraşul Târgu Frumos, județul lași, pentru stingerea unui incendiu de vegetaţia uscată de pe un teren viran. Au ars aproximativ 0,06 hectare de vegetaţie uscată şi stufăriş. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost  focul deschis în spaţii deschise.

Celelalte incendii de vegetație uscate au fost în comuna Ciorteşti, în comuna Valea Lupului, în localitatea Goruni, comuna Tomeşti, în localitatea Brătuleşti, comuna Strunga, judeţul Iaşi, în oraşul Târgu Frumos, județul lași, pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată de pe un teren viran. Au ars aproximativ două hectare de vegetaţie uscată. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spaţii deschise.

Pompierii ieșeni sfătuiesc popualția să nu dea foc la vegetația uscată și să o lase nesupravegheată iar pentru orice situație gravă să sune la 112.

Reporter: Daria Diaconiuc