Probleme mari pentru crescatorii de animale! Oros: ”Sunt intarzieri la furaje”

Vremuri grele pentru fermieri! Cantități mari de furaje sunt blocate în porturi, iar fermierii din fermele mari riscă să nu mai aibă cu ce să-și hrănească animalele. Ministrul Agriculturii Adrian Oros a precizat că, în acest moment, sunt semnalate probleme la aprovizionarea cu furaje a fermelor de animale din România.

Această situație este cauzată de faptul că porturile au un program de lucru redus, din cauza stării de urgență instituite în România, activitatea desfășunrându-se numai în intervalul orar 09-17.

Într-o intervenție la un post de televiziune, Adrian Oros a precizat că furnizarea furajelor nu este blocată, doar că există anumite probleme, mai ales întârzieri și că se caută o soluție pentru rezolvarea acestei probleme. Cele mai afectate sunt fermele mari de animale, care depind de importul de furaje.

”Activitatea în port a fost restricționată între orele 9 și 17. Acolo sunt ceva întârzieri la furajele pentru animale și am rugat Ministerul Transporturilor să flexibilizeze puțin activitatea.

Este vorba despre cantități mari, cantități care nu mai ajung ușor în fermele respective. În domeniul vegetal încă nu am sesizat întârzieri, cel puțin din ceea ce noi suntem informați oficial de către agenții economici”, a declarat ministrul Adrian Oros.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole