Probleme GRAVE la cultura de rapiță. Cu cât se vinde azi marfa în Portul Constanța

Situația în ceea ce privește culturile de rapiță este una dezastruoasă în această toamnă, iar asta nu se întâmplă doar în România. Toată Uniunea Europeană suferă din acest punct de vedere și se pare că volumele de marfă produse în acest sezon vor fi mult diminuate, ceea ce ar putea duce la o creștere semnificativă a prețului anul viitor.

Problema rămâne acum ca fermierii să aibă ce să vândă atunci când prețurile vor urca. În ceea ce privește situația de la momentul actual, prețul rapiței în Portul Constanța se situează la un nivel puțin peste 400 euro/tonă.

”Cultura de rapiță este cea mai vătămată în acest moment. În România sunt probleme mari pe care trebuie să le conștientizăm, Bulgaria la fel are probleme, să nu mai vorbim de reducerea suprafețelor pe tot teritoriul Uniunii Europene, cu Polonia în frunte, care are un minus de 100.000 de hectare. Degeaba va veni Ucraina să suplinească cu 500.000 de tone, pentru că aici discutăm de un volum al UE de 20 de milioane de tone, care va fi dramatic afectat.

Rapița cu siguranță va avea alte cotații de preț. Pentru astăzi, vedem rapița la un nivel de preț de 400-405 euro/tonă pentru marfa livrată în Portul Constanța”, a precizat Cezar Gheorghe, expert în piețele de mărfuri agricole și fondator AGRI Column, în Agrojurnalul Digi24.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole