Priorități de alocare a 3,2 miliarde de euro, bani europeni pentru investiții în agricultură

Vestea că în iunie va fi lansat un program de 3,2 miliarde de euro direcționați către cel puțin patru priorități din sector a fost dată vineri, 14 mai 2021, de ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Oros.

„Chiar dacă acum avem un an cu precipitaţii din abundenţă, chiar dacă semne bune se arată privind evoluţia pandemiei, trebuie să ne gândim şi la siguranţa alimentară. (…) Vreau să anunţ programul pe care vrem să-l lansăm în luna iunie, un program de 3,2 miliarde de euro bani europeni – măsuri de sprijin pentru investiţii în agricultură în perioada 2021-2024.

(…) Politica agricolă comună 2021-2027 va începe efectiv din 2023 şi avem în aceşti doi ani de tranziţie alocată o sumă de 6,2 miliarde de euro, 3 miliarde sunt plăţile directe, plăţile pe suprafaţă sau pe număr de animale şi 3,2 miliarde sprijin pentru investiţii în activităţi agricole”, a declarat Oros în cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc la Cluj-Napoca, citat de Agerpres.

Șeful de la Agricultură a mai precizat că sunt avute în vedere, în special, acele aspecte care reprezintă priorităţi pentru agricultura românească.

„Am încercat în aceste măsuri, iar ghidurile sunt în transparenţă decizională, să prindem exact acele nevoi şi priorităţi pe care agricultura românească le are acum, începând de la fărâmiţarea proprietăţilor (…) creşterea asocierii economice între micii producători, creşterea puterii lor de negociere, dezvoltarea pieţelor locale şi promovarea produselor tradiţionale, managementul situaţiilor de risc (…) la prevenirea îmbătrânirii fermierilor şi a personalului care lucrează în agricultură. Săptămâna viitoare o să începem dezbaterile pentru fiecare măsură în parte în judeţe (…), astfel încât fermierii, cei care doresc să aplice, să fie informaţi din timp, iar cei 3,2 miliarde de euro să fie absorbiţi în această perioadă care urmează”, a adăugat ministrul cabinetului Cîțu.

Adrian Oros a participat la o conferinţă de presă alături de preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode şi europarlamentarul liberal Daniel Buda, preşedintele PNL Cluj.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole