Prin programul Start-Up Nation 2022, antreprenorii aflați la început de drum ar putea obține finanțări nerambursabile de la stat de câte 100.000 sau 200.000 de lei, cu anumite condiții. Există anumite activități care vor primi punctaj suplimentar, astfel că vor avea șanse mai mari să primească finanțare.
În emisiunea ”Agricultura la Raport”, realizatorul Ovidiu Ghinea a stat de vorbă cu consultanți pentru accesarea fondurilor europene, ca să vă prezinte toate detaliile legate de programul Start-Up Nation.
”Aproape toate activitățile sunt eligibile pentru acest tip de proiect, dar sunt câteva categorii care au un punctaj în plus. Acestea sunt partea de producție și partea de industrie creativă. Din acestea activități, ar fi câteva coduri CAEN care i-ar ajuta pe fermieri, cum ar fi: fabricarea produselor din carne, inclusiv din carne de pasăre; fabricarea produselor lactate și brânzeturilor; fabricarea pâinii, prăjiturilor și a produselor proaspete de patiserie; fabricarea articolelor de îmbrăcăminte; tăierea și rindeluirea lemnului; activități de tipărire; fabricarea betonului; fabricarea mobilei; acestea sunt activitățile care vor primi punctaj în plus”, a precizat consultantul Gabriela Fekete pentru AGRO TV.
Consultantul a explicat pe larg și care sunt toate condițiile care trebuie îndeplinite pentru ca beneficiarii să aibă șanse maxime să obțină finanțarea prin Start-Up Nation 2022. Pentru a afla toate detaliile, vă invităm să urmăriți ediția completă a emisiunii ”Agricultura la Raport”, pe canalul de youtube AGRO TV.