Prins cu 24 de purcei într-o mașină! Animalele fara acte proveneau dintr-o zona cu pesta porcina

Un autoturism plin cu purcei a fost depistat în trafic, în orașul Chișineu Criș, județul Arad, Crișana. Potrivit presei locale, un dâmbovițean a pornit la drum cu 24 de purcei, dintr-o comună în care există focare cu pestă porcină.

Inspectorii Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor au constatat un număr de 24 de purcei în jur de 20 de kilograme care au fost înghesuite într-un autoturism Skoda Octavia. Purceii au fost confiscați și incinerați, iar transportatorul amendat cu 6.000 lei.

În data de 04.03.2020, am fost sesizați de poliția Chișineu Criș despre un transport de purcei fără documente. Inspectorii din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Arad s-au deplasat la fața locului constatând existența unui număr de 24 capete purcei în jur de 20 kg. bucata necrotaliați și fără nici un document de proveniență sanitar veterinar. Animalele erau înghesuite într-un autoturism Skoda Octavia cu număr de Dâmbovița în condiții greu de imaginat. Inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Arad au confiscat animalele și transportul a fost dus la o unitate de neutralizare unde animalele au fost ucise și incinerate, costul acestei operațiuni fiind suportat de transportator. În plus s-a aplicat sancțiunea contravențională de 6.000 lei conform H.G. 984/2005 cu complectările ulterioare. Menționăm că transportatorul era dintr-o comuna din județul Dâmbovița unde evoluează pesta porcina africană”, a declarat dr. Viorel Agud, director executiv DSVSA Arad.

Sursa: aradon.ro
Citește și
2 Comentarii
  1. Solutia spune

    Așa împraștie pesta. Dar tot mistreți o împraștie ar trebui împușcați toți , și gata ! Am scăpat de pesta 👍

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult