Primul robot autonom pentru agricultură a ajuns în România

Premieră în România! A fost lansat primul robot autonom pentru agricultură!

Autonomous Intelligence Agriculture (AIA), o companie specializată în design-ul, promovarea și distribuția de soluții autonome pentru agricultură a prezentat în exclusivitate în România, robotul OZ de la Naïo.

Lansarea oficială a avut loc în cadrul Simpozionului Internațional pentru Inginerie Mecanică și Agricolă ISB-INMA TEH 2022, găzduit de Universitatea Politehnică București (UPB).

Este primul parteneriat al Autonomous Intelligence Agriculture din țara noastră și a început prin achiziția robotului produs de firma franceză de către Facultatea de Ingineria Sistemelor Biotehnice, din cadrul UPB.robot autonom pentru agricultură

Laurent Poyet – director executiv și fondatorul Autonomous Intelligence Agriculture: „Știm că în România se face foarte multă agricultură, și ca în orice altă parte de lume, forța de muncă este din ce în ce mai greu de găsit. De aceea am venit aici în țară, să ne prezentăm soluțiile pentru agricultură inteligentă, care să-i ajute pe fermierii români să echlibreze balanța acestui «joc». În Brazilia, de exemplu, rorboții noștri lucrează 300.000 de hectare de teren agricol, iar OZ deja lucrează pământul fermierilor din toată Europa. Am aflat că în România, Facultatea de Ingineria Sistemelor Biotehnice este unul dintre cele mai active centre de cercetare și inovație în domeniul thenologiilor inteligente pentru agricultură și nu numai, și am deschis un partneriat pentru a completa și îmbunătăți împreună performanțele lui OZ, pentru a-i ajuta fermierii români.”

OZ este primul robot autonom pentru agricultură care ajunge în România. El va ajuta fermierii să realizeze sarcinile dificile din teren, precum plivitul și prășitul, reușind să compenseze lipsa forței de muncă și în același timp să economisească banii care ar trebui cheltuiți pentru produse chimice și alte echipamente.

Conf.dr.ing. Edmond Maican – Facultatea de Ingineria Sistemelor Biotehnice, UPB: „Am căutat să facem un parteneriat cu o companie care aduce lucruri foarte noi pe piața utilajelor agricole, tehnologii care deja sunt urilizate de fermieri și am decis să luăm legătura cu Naïo, pentru a aduce și la noi în facultate acest rorbot total autonom, care aplică cele mai noi tehnologii de inteligență artificială în agricultură.”

Robotul OZ este 100% electric, funcționează cu baterii și lucrează 8 ore cu o singură încărcare, putând ușor acoperi o suprafață de 1 hectar. Dispune de tehnologie RTK GPS, care oferă o precizie de centimetri. Greutatea redusă a robotului îl face extrem de eficient în a respecta structura solului și dispune de tracțiune pe 4 roți. Este complet autonom, dar poate fi și ghidat să ajungă oriunde e nevoie de el. Odată setată harta cu aria de acțiune, Oz va executa autonom plivitul și prășitul. În plus poate fi configurat și pentru a trage brazde și pentru semănat.

Nicoleta Jurj – reprezentant AIA România: „Noi venim cu soluții pentru promovarea inteligenței artificiale în România și vrem să ajutăm cât mai mulți fermieri români. Tocmai de aceea vrem ca fermierii să-l cunoască pe OZ, care înlocuiește cu succes componenta umană din ferme. Datorită lui n-o să mai folosim pesticide, deci vom mânca mai sănătos și tot ce trebuie să facă fermierul este să-l progrmeze, de pe oricce telefon inteligent, iar OZ îi va prelua toată munca grea.”

Autonomous Intelligence Agriculture este distribuitor exclusiv în România al roboților Naïo. Fondată în 2011, compania dezvoltă, produce și comercializează roboți autonomi pentru agricultură, în strânsă colaborare cu fermierii. Până în prezent, peste 200 de roboți Naïo ajută la munca pământului pe fermierii din întreaga lume!

Oz este parte dintr-o serie de echipamente care folosesc inteligența artificială pentru agricultură, fiind cel mai mic robot și „fratele” mai mic al lui DINO și TED.

AgroTV a fost prezent la evenimentul de lansare a primului robot autonom pentru agricultură în România și vom reveni cu detalii, interviuri și imagini inedite, în reportaje speciale și în emisiunile noastre de știri.

Material realizat de RAMONA PANDELE

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole