26 iulie 2021 - 19:32

Primul robot agricol devine operational

Primul robot agricol este acum operațional în China, ca parte a efortului de a dezvolta o fermă autonomă care funcționează, relatează China Daily. Robotuleste dezvoltat de Academia de Științe Agricole Fujian și Fujian Newland Era Hi-Tech Co Ltd. Acesta are o capacitate 5G, bogat în senzori, se poate deplasa între 2 rânduri de frunze verzi într-o seră, colectează date despre plante și le transmite în camera de control.

Capul robotului este echipat cu două camere de 5 megapixeli ca „ochi” și două camere de 7 megapixeli ca „urechi”. Cu senzori în partea de sus a capului și a gurii, robotul poate detecta, de asemenea, viteza vântului, nivelul dioxidului de carbon, umiditatea, temperatura și alte date despre mediul natural al serei.

Robotul a fost testat cu succes pentru compatibilitatea cu tehnologia de comunicare mobilă 5G, ceea ce permite analizarea datelor de către calculatoarele activate de AI în camera de control.

Robotul determină starea de sănătate a plantelor

„În prezent, robotul poate inspecta automat fermele și colecta probe de date utilizate pentru alimentarea diferitelor aplicații. Poate determina starea de sănătate a plantelor și poate decide dacă măsurile de combatere a dăunătorilor sunt justificate”, a spus Chen Li, director adjunct de marketing la Newland.

Chen a declarat pentru China Daily că robotul este încă un prototip, scopul fiind acela de a dezvolta roboți versatili care pot culege fructe cu o mână bionică.

„Pe baza datelor și imaginilor agricole în masă pe care le-am obținut, sperăm să construim un model optimizat de creștere a plantelor pentru a obține controlul automat al mediului de creștere și avertizarea timpurie a dăunătorilor și a bolilor”, a adăugat Chen.