Primul proiect cu finanţare europeană nerambursabilă pentru Centrul Judeţean pentru Conservarea Culturii Tradiţionale

euroCentrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj, instituţie de cultură aflată în subordinea Consiliului Judeţean Cluj, a fost notificat recent în legătură cu faptul că prima cerere de finanţare depusă în vederea accesării de resurse financiare nerambursabile din fondurile Uniunii Europene i-a fost aprobată. Finanţarea nerambursabilă a fost aprobată în cadrul programului ERASMUS+/K1 Learning Youth Mobility, pentru desfăşurarea unor proiecte culturale comune, pe parcursul anului 2017, între România şi Franţa, majoritatea cheltuielilor proiectului realizat în parteneriat, în cuantum de 37.912 euro, urmând a fi suportate de la bugetul Uniunii Europene.

Dosarul proiectului, depus în scopul obţinerii finanţării la data de 4 octombrie 2016, la Bruxelles, de către Asociaţia Naţională ,,Cultures du Monde” Franţa şi CJCPCT Cluj, vizează mai multe întâlniri între două grupuri de tineri muzicieni instrumentişti francezi şi români, cu vârste cuprinse între 14 şi 17 ani, atât la Gannat (Franţa), cât şi la Cluj-Napoca (România). În cadrul acestor întrevederi vor avea loc schimburi şi acţiuni comune (concerte, ateliere muzicale, aplicaţii, vizite, sport, etc.), în ideea utilizării mediului cultural ca factor de dezvoltare a noilor dimensiuni comune europene: mobilitatea tinerilor, dialogul intercultural, toleranţa, cunoaşterea proceselor educative reciproce, conştientizarea importanţei cetăţeniei europene, etc.

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj are ca parteneri în cadrul acestui proiect internaţional instituţii educative specializate, precum Şcoala de Arte ,,Tudor Jarda” şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj, cu care a încheiat protocoale de colaborare separate, pentru a pregăti în comun lotul de tineri muzicieni ce va participa la schimburile culturale planificate pentru lunile februarie, aprilie, iunie şi octombrie ale anului 2017.

Proiectul prezentat anterior constituie prima iniţiativă culturală a Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj care obţine fonduri europene nerambursabile şi îşi propune să aducă un plus de recunoaştere judeţului Cluj în plan cultural european, având în vedere rezultatele pozitive ale acţiunilor cu deschidere internaţională derulate în anii precedenţi de către această înstituţie de cultură aflată sub tutela forului administrativ judeţean.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole