29 noiembrie 2021 - 22:24

PRIMUL PRODUS TRADIȚIONAL CLUJEAN DIN CARNE

Un producător de preparate din carne din județul Cluj a reinventat rețetele tradiționale de conservare a cărnii și a lansat o gamă unică de specialități.

Un rol important il are atmosfera speciala din vechile galerii ale Salinei Turda. Autenticitatea și valoarea produselor sunt confirmate de obținerea atestatului de „produs tradițional din carne„, primul din Cluj care a obținut această certificare.

O gamă de specialități din carne fără conservanți chimici, produsă printr-un procedeu unic în România, prin maturare în mediul special al unei vechi galerii de sare din Salina Turda, a fost scoasă pe piață de un producător clujean.

Produsele clujenilor sunt realizate din carne de porc din gospodăriile oamenilor din zonă – preponderent rasele de porc Bazna și Marele Alb. Gama conține patru sortimente: pulpă, cotlet, piept și ceafă, care sunt maturate inițial în saramură naturală și atent condimentate cu un amestec de condimente naturale.

Carnea se odihnește apoi pentru 25 de zile în micro-climatul natural al Salinei Turda, în condiții ideale de umiditate și temperatură, unde capătă un gust desăvârșit.