23 octombrie 2021 - 11:40

Primul magazin cu produse nealimentare exclusiv romanesti, deschis de producatori ieseni

Doi producători locali din Iași au deschis în premieră un magazin unde se pot găsi diferite produse locale nealimentare, de la produse românești din lavandă la haine pentru copii concepute și realizate de producători români, gentuțe lucrate manual sau păpuși românești. 

Ideea unui magazin cu produse exclusiv românești aparține a două familii din Iași. Flavia Hritcu și Laura Ignătoaie împreună cu soții lor, Mihai și Andrei și-au dorit să încerce și acest lucru și să deschidă un magazin propriu, după cererile nenumărate ale clienților care îi găsea doar în weekend la piața cu producători locali. Magazinul se regăsește acum pe una dintre arterele centrale ale orașului de pe șapte coline, bulevardul Ștefan cel Mare din Iași. Scopul acestuia este de a încuraja populația să cumpere produse românești. 

Deși au vândut bine și pe online și au participat la evenimente cu alți producători locali, au spus că nimic nu poate fi imposibil. Iată că visul a devenit realitate și micul magazin este plin de obiecte realizate de către ele și alți colegi de breaslă, producători și meșteșugari locali.
 
Haine pentru copii si cabinele de probă pictate
Magazinul este micuț, cochet, plin de culoare, de bună dispoziție. Pereții din cabinele de probă sunt pictați de un alt producător local, Iuliana Șoșu. De altfel, fiecare colțișor este amenajat cu mult bun gust și totul te invită să mai revii.
 
Atât familia Hritcu cât și familia Ignătoaie fac parte din Asociația magazinelor de proximitate La Băcănie din Iași care are ca scop promovarea produselor românești și susținerea economiei locale. 
 
Autor: Daria Diaconiuc