Primul caz de trichineloză la un porc domestic! 9 persoane au mâncat ”pomana porcului”

Direcția Sanitară-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Prahova a anunțat, ieri, că în Prahova s-a înregistrat deja primul caz de trichineloză din acest sezon, chiar înainte de Ignat.

Potrivit directorului executiv al DSVSA Prahova, Mihai Terecoasă, în luna decembrie 2020, deja a fost confirmat un caz de trichineloză la un porc domestic dintr-o gospodărie din comuna Șirna, sat Tăriceni, examenul trichineloscopic efectuându-se însă după “pomana porcului”.

Nouă persoane au apucat să mănânce din carnea porcului infestat cu trichinella sprialis, iar lista acestora a fost comunicată către Direcţia de Sănătate Publică Prahova.

În judeţul Prahova, în cursul acestui an, s-au înregistrat nouă cazuri pozitive de trichineloză, din care cinci cazuri la mistreţi și patru cazuri la porcul domestic sacrificat în gospodărie, relateză ziarul Prahova.ro 

 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole