PRIMII BANI PENTRU PRODUCĂTORII DE TOMATE DIN PROGRAM AU AJUNS LA FERMIERI

Primii producători de tomate din judeţul Arad au primit deja ajutorul de 3000 euro acordat de Guvern pentru susţinerea producţiei româneşti în acest sector, a declarat, pentru AGERPRES, ing Ioan Martin, director executiv al Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR) Arad.

Potrivit sursei citate, cei mai importanţi producători de legume din judeţ sunt în zona localităţilor Apateu, Seleuş, Curtici, Dorobanţi, Iratoş, Cuvin.

‘La această dată, în Registrul unic sunt înscrişi 214 legumicultori, între care societăţi comerciale, asociaţii familiale, persoane fizice sau producători individuali, care produc tomate şi care cultivă cel puţin 1000 mp cu tomate şi sunt eligibili pentru acest program. Primul producător arădean care a primit ajutorul de minimis pentru cultura de tomate, cel puţin până acum, este un mare producător de tomate din comuna Dorobanţi, Vasile Oprea, a primit primii bani pentru tomatele produse. În zilele următoare, un alt mare producător de tomate din oraşul Curtici trebuie să primească, şi el, primii bani’, a precizat Ioan Martin.

AGRO-TV.RO ȘI-A TRIPLAT AUDIENȚA ÎN PRIMUL TRIMESTRU DIN 2017

El a precizat că la nivelul judeţului Arad au fost verificaţi deja, la plantare, 110 legumicultori, alţi 23 având dosarele aproape finalizate şi urmând ca, în curând, să primească banii cuveniţi prin acest program.

‘Doresc să menţionez faptul că ministrul Agriculturii, Petru Daea, a decis prelungirea termenului pentru depunerea dosarelor de către beneficiari, care iniţial era de 31 aprilie, până la 15 iunie. Şi de asemenea, a decis să se accepte ca valorificarea acelei cantităţi de 2 tone de tomate /ha să poată fi făcută în două etape, adică până în 15 iunie o parte, completarea cantităţii urmând să fie făcută în ciclul al doilea, adică din octombrie până prin 20 decembrie’, a mai spus directorul executiv al DADR.

AGROTRANZACTII.RO, SITE-UL DE UNDE CUMPERI SAU VINZI UTILAJE AGRICOLE LA CELE MAI BUNE PREȚURI

Producătorii agricoli din România sunt susţinuţi printr-un program guvernamental să cultive tomate în spaţii protejate (sere, solarii), astfel încât să asigure necesarul de consum intern din producţia autohtonă.

În acest sens, Guvernul a aprobat o schemă de ajutor de minimis destinată producătorilor agricoli persoane fizice care deţin atestat de producător, producătorilor agricoli persoane fizice autorizate, întreprinderilor individuale şi familiale, producătorilor agricoli persoane juridice.

Valoarea sprijinului financiar acordat beneficiarilor este de 13.481,4 lei/ beneficiar/an, reprezentând contravaloarea în lei a 3.000 euro/beneficiar/an, însă valoarea totală a ajutoarelor de minimis care se acordă unei întreprinderi/întreprinderi unice nu poate depăşi echivalentul în lei a sumei de 15.000 euro pe durata a trei exerciţii financiare, în cursul exerciţiului financiar actual şi în cele două exerciţii financiare precedente.

Pentru a fi eligibili acordării acestei forme de sprijin financiar pentru cultura tomate, beneficiarii trebuie să îndeplinească cumulativ mai multe condiţii, între care: să deţină o suprafaţă cultivată cu tomate în spaţii protejate de minimum 1000 mp, marcată la loc vizibil cu o placă indicator inscripţionată ‘Program susţinere tomate, 2017’ şi să menţioneze numărul cererii depuse pentru obţinerea finanţării; să obţină o producţie de minimim 2 kg de tomate/mp şi să valorifice o cantitate de tomate de minimum 2000 kg dovedită cu documente justificative, de pe suprafaţa de teren menţionată.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole