20 ianuarie 2022 - 04:59

PRIMELE REZULTATE ALE UNEI COLABORARI DE DURATA PRIVIND EXPORTUL DE OVINE IN GOLF

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale sprijină colaborările și intensifică eforturile de creștere a exporturilor și de consolidare a relațiilor comerciale dintre fermierii români și societățile de achiziție din țările interesate de producția românească.

În urma vizitelor efectuate de premierul României, Viorica DĂNCILĂ și de o parte din membrii cabinetului, în țările din Golf, precum și a eforturilor depuse pentru promovarea proiectelor și a acțiunilor de consolidare a relațiilor între mediile de afaceri din România și țările din Golful Persic, în vederea deschiderii piețelor externe, România înregistrează primele rezultate concrete.

În momentul de față ovinele reprezintă un potențial extraordinar de export, potential pe care România îl deține și care trebuie valorificat la maxim.

Intr-un comunicat emis recent de MADR se da de stire ca deja s-a semnat, cu compania Al Mawashi din Kuweit, societate care alimentează și piața Emiratelor Arabe Unite, un contract pentru un efectiv de 200.000 de capete de ovine, care urmează a fi livrate în cursul anului 2019. Prima livrare de 70.000 de capete va fi efectuată în luna martie a acestui an. De precizat ca ne aflam in topul tarilor cu cel mai mare numar de ovine la nivel european. Statistica arata ca in Romania se cresc in jur de 10 milioane de oi si capre.