Viitorul alimentației și al agriculturii: politica agricolă comună după 2020
„De-a lungul anilor, politica agricolă comună a furnizat cetățenilor europeni o securitate alimentară și a oferit un venit mai echitabil agricultorilor noștri, a contribuit la crearea de locuri de muncă, la conservarea regiunilor și a comunităților rurale. un sector agroalimentar competitiv. Avem acum responsabilitatea de a face acest lucru mai bun după 2020: mai simplu, mai eficient, mai durabil, mai modern și mai rezistent „. Tarmo Tamm, ministrul afacerilor rurale al Republicii Estonia
Comisia a prezentat Consiliului comunicarea sa intitulată „Viitorul alimentației și al agriculturii”, care stabilește liniile directoare ale viziunii Comisiei privind viitoarea perioadă a politicii agricole comune (PAC) după 2020.
Miniștrii au avut apoi o primă ocazie de a reacționa la ideile prezentate în comunicare și de a sublinia ceea ce au considerat a fi problemele strategice pentru viitoarea PAC. În special, aceștia și-au exprimat punctul de vedere cu privire la noile elemente prezentate de Comisie, cum ar fi subsidiaritatea consolidată și revizuirea normelor de ecologizare. Mulți miniștri au subliniat necesitatea unui buget viitor adecvat care să corespundă așteptărilor ridicate cu care se confruntă sectorul agroalimentar.