S-au constituit primele comisii de constatare a pagubelor cauzate de secetă

Deja este clar! Seceta le dă bătăi de cap fermierilor și anul acesta, iar la Buzău se fac primele demersuri pentru a declara județul calamitat.

După ce săptămâna trecută, în cadrul Colegiului Prefectural, șeful Direcției Agricole Județene (DAJ) Buzău, Cosmin Florea, a cerut să se ia această măsură, marți, prefectul Daniel Țiclea a emis ordinul privind constituirea a 6 comisii mixte de constatare și evaluare a pagubelor la culturile agricole înființate în toamna anului trecut, grav afectate de seceta pedologică.

Din aceste comisii vor face parte reprezentanți ai autorității administrației publice locale, ai Direcției Agricole și ai Agenției pentru Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

Scopul evaluărilor dispuse în teren de prefectul județului, Daniel Țiclea, este acela de a centraliza rezultatele și de a le transmite către Ministerul Agriculturii, în vederea luării măsurilor necesare, în sprijinul agricultorilor buzoieni.

Cele mai mari probleme sunt la grâu, care este aproape uscat, motiv pentru care fermierii spun că sunt nevoiți să decaleze sezonul de recoltat. Directorul DAJ, Cosmin Florea, estimează că producția la hectar de anul acesta ar putea fi sub o mie de kilograme la hectar.

Problemele cauzate de secetă au fost vizibile încă de la cultura de rapiță. În județul Buzău, mii de hectare au fost întoarse pentru că plantele nu s-au dezvoltat corespunzător peste iarnă.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole