Primăvara aduce ateliere de neratat la Muzeul Satului

Muzeul Satului „Dimitrie Gusti” lansează o nouă serie de ateliere dedicate adulților. „Călător prin tradiții de primăvară”, ” Portrete intuitive” si „Memoria clipei” sunt întâlniri de neratat în această primăvară.

muzeul satului

Călător prin tradiții de primăvară

Cu tema „Călător prin tradiții de primăvară” vor fi doua ateliere propuse de Muzeul Satului si dedicate Sărbătorilor Pascale, in primele două sâmbete ale lunii aprilie. Astfel, la 1 aprilie sunt așteptați copiii cu vârsta între 8 si 14 ani să participe la atelierul de încondeiat ouă, iar în data de 8 aprilie la cel de țesut in două ițe. Atelierul se organizează pentru minimum 7 participanți și maximum 15, costul fiind de 60 de lei/participant. Înscrierile se fac prin completarea formularului de la următorul link: https://forms.gle/yHyNTg2sSoN3TZWt9.

 

Portrete intuitive. Atelier de artă la Muzeul Național al Satului

muzeul satuluiNe uităm de multe ori în jur și ceea ce vedem nu este același lucru cu ceea ce văd ceilalți. Fiecare are propria percepție asupra oamenilor, lucrurilor, culorilor, miresmelor, formelor. Este o artă sa le poți da contur. Iată de ce, Muzeul Național al Satului va găzdui atelierul de artă, sub coordonarea artistei Alina Codin, ” Să surprindem portretul celui de lângă noi, dincolo de aparențe”.

Atelierul se desfășoară pe parcursul lunii aprilie, în zilele de 2, 9, 23 și 30 aprilie 2023, de la ora 11:00 și durează 90 de minute. Se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 9 și 14 ani. Pentru participarea la atelier sunt necesare următoarele materiale: bloc de desen A3 cu coli de peste 160 g grosime, creioane negre, 2B, 3B, 4B, creioane colorate, carioci, gumă de șters, ascuțitoare. Suplimentar se pot aduce: acuarele/tempera/guașe/acrilice, pensule, borcan de apă.

Costul atelierului este de 240 de lei/persoană, iar înscrierea se face prin completarea formularului din următorul link: https://forms.gle/DAZEVhQov6dupDoA6.

Memoria clipei. Atelier de fotografie la Muzeul Satului

muzeul satuluiUn alt atelier mult așteptat este cel de fotografie. Acesta se va desfășura în data de 25 martie 2023, de la ora 10:00. Vremea frumoasă de afară ne îndeamnă la plimbare, ocazie cu care putem să surprindem clipa prin intermediul lentilei și sub coordonarea lui Alex Damian, fotograf cu experiență, influencer și blogger la https://www.alexdamian.ro/.

„Mă numesc Alex Damian, sunt fotograf și m-am specializat în ultimii 7 ani în fotografia de portret, eveniment și concerte de muzică clasică. Sunt fotograf oficial al festivalurilor George Enescu și Astra Film Festival, iar în timpul liber îmi place să surprind atmosfera de stradă. De asemenea, îmi face plăcere să ofer mai departe din experiența acumulată prin workshop-uri pe care le-am organizat pentru diverse brand-uri și organizatori de evenimente”, se descrie artistul.

In cadrul acestui atelier participanții vor învăța cum să capteze cât mai fidel realitatea cu ajutorul camerei foto, a telefonului. Înscrierile au loc prin completarea formularului de la următorul link: https://forms.gle/Zv1DoWXyFycfRCYy5. Costul atelierului este reprezentat de contravaloarea biletului de intrare în muzeu, iar numărul maxim de locuri este limitat la 20 de persoane. Locul de desfășurare al atelierului va fi anunțat ulterior.

 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole