Primar condamnat la muncă în folosul comunității pentru ilegalități cu fonduri APIA

Dacă tot era primar, s-a gândit să se folosească de funcție ca să obțină ilegal niște bani europeni pe firma mamei sale.

Tiberiu-Lorin Coatu, fost primar al comunei vasluiene Găgeşti, s-a folosit de documente false ca să ateste la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) că firma administrată de mama sa deţine o suprafaţă de teren mai mare decât în realitate, relatează adevărul.ro.

Coatu a fost condamnat de Tribunalul Vaslui la 2 ani şi 6 luni de închisoare, cu suspendarea executării sub supraveghere, pentru fals intelectual şi folosirea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene

De asemenea, fostul primar a fost obligat să presteze muncă în folosul comunităţii  în cadrul primăriei din Găgeşti sau a şcolii generale din localitate pe o perioadă de 90 de zile lucrătoare.

Totodată, tribunalul a hotărât și condamnarea SC Agro Lory-Tym SRL, firma administrată de mama fostului primar, al cărei obiect de activitate este cultivarea de cereale şi legume, la o amendă penală de 34.500 de lei şi pedeapsa complementară a afişării în extras a hotărârii de condamnare la sediul Primăriei din Găgeşti timp de şase luni. Decizia instanţei nu este definitivă.

Potrivit DNA, între anii 2012-2017, fostul primar a depus documente şi declaraţii false la Agenţia de Plăti şi Intervenţie pentru Agricultură, obţinând ilegal peste 8.600 de lei din fonduri europene.

„Administratorul SC Agro Lory-Tym SRL ar fi depus cu rea-credinţă la APIA mai multe documente şi declaraţii false, în scopul de a obţine în mod injust sume de bani în cadrul schemelor de plăţi directe, pentru o suprafaţă de teren pe care nu o deţinea în realitate. Documentele respective ar fi fost obţinute de inculpat prin determinarea reprezentanţilor primăriei comunei Găgeşti, judeţul Vaslui, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, să ateste, fără vinovăţie, în cuprinsul unor adeverinţe şi al unor tabele centralizatoare ale contractelor de arendă, faptul că respectiva societate deţinea o suprafaţă de teren mai mare decât în realitate”, se menţionează în rechizitoriu.

Sursa foto: monitoruldevaslui.ro

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole