Primar CONDAMNAT pentru fraude cu fonduri europene. A luat subventii pentru o ferma de vaci facuta din poze

Primarul comunei Bumbești-Pițic, din județul Gorj, a fost condamnat, în primă instanță, la 2 ani și 3 luni de închisoare cu suspendare, într-un dosar vizând fraude cu fonduri europene. Acesta a luat subvenții europene pentru o fermă de vaci folosind pentru dosarul de concurs poze cu vaci, scrie europafm.ro. Ferma exista doar pe hârtie, iar vacile din dosar erau împrumutate de la vecini și pozate.

Potrivit presei locale, chiar înainte de alegerile din comună, primarul Michy Nioață are mai multe interdicții, inclusiv de a fi ales și de a ocupa o funcție publică. Dosarul vizează modul în care fiica primarului a încasat subvenții de la APIA pentru o fermă în care a avut animale doar pe hârtie, tatăl ei fiind cel responsabil cu întocmirea documentelor. Tot cu suspendare a fost condamnată și fiica edilului. Fiica sa, Alina Adnana Mariana este acuzată că a obținut pe nedrept fonduri nerambursabile în valoare totală de 177.780 lei, sumă cu care Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale s-a constituit parte civilă în dosar. Pentru fiica sa, primarul Nioață a înființat, cu mai mulți ani în urmă, doar pe hârtie, o fermă de vaci. Animalele au fost împrumutate de la vecini și pozate pentru ca dosarul să fie eligibil pentru încasarea de fonduri europene nerambursabile, scrie pandurul.ro.

Procesul s-a încheiat recent în primă instanță cu o dublă condamnare, atât pentru primarul Michy Nioață care va executa 2 ani și 3 luni de închisoare, cât și pentru fiica lui condamnată la 2 ani de închisoare, ambii cu suspendare pe un termen de supraveghere de 3 ani.

Martorul denunțător spunea că primarul ar fi știut când are controale și împrumuta 15 vaci de la un localnic și le înlocuia crotaliile. Primarul s-a declarat mereu nevinovat şi acuza răzbunări politice după campania electorală din 2012. „Eu m-am apucat de proiect în 2011, înainte de a deveni primar. Nu am fraudat nimic. Eu dețin aceste vaci. Acum, că nu dorm toate în fiecare noapte în același grajd și mai dorm în alte părți, asta este! Nu înseamnă ca nu sunt ale mele”, declara Nioață, când a fost trimis în judecată, citat de pandurul.ro. .

Michy Nioață a reacționat pe pagina sa de Facebook, unde a scris că sentința este una nedreaptă. „Ma simt obligat in fata dumneavoastra, a cetatenilor comunei sa intervin cu privire la sentinta data impotriva mea si a fiicei mele in dosarul fondurilor europene. In primul rand, vreau sa le spun tuturor ca aceasta sentinta este una nedreapta, iar in acest sens ma voi indrepta impotriva ei prin mijloacele legale avute la dispozitie. Intrucat sunt nevinovat, nimeni si nimic nu ma poate opri sa candidez pentru functia de primar, atata timp cat am sustinerea dumneavoastra, a cetatenilor comunei. Daca adversarii politici au declarat de ceva vreme ca „au informatii” ca voi fi condamnat si ca urmeaza sa mi se ia locul in primarie , ei bine, acest lucru nu se va intampla. Imi voi cauta dreptatea „pana in panzele albe” pentru ca aceasta sentinta este una nedreapta. Toturor acelora care au fost alaturi de mine, le multumesc, cum dealtfel le multumesc tuturor cetatenilor comunei ce m-au sustinut si au apreciat munca mea si ii asigur pe toti ca nu ma voi lasa invins si voi fi primarul lor atata timp cat ma voi bucura de sustinerea fiecaruia. Doamne ajuta!”, a scris primarul Michy Nioață.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole