8 decembrie 2021 - 15:12

Prima seră de plante exotice din România prinde contur. Va avea palmieri de până la 20 metri

Lucrările la sera de plante exotice de la Grădina Botanică Galați avansează. Se montează fierul și sticla la spațiile expoziționale ale serei tropicale și se lucrează în continuare la segmentul unde vor fi organizate diverse expoziții temporare, a anunțat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

La sera de plante exotice, vizitatorii vor putea admira palmieri de aproape 20 de metri înălţime, arbori de cafea, portocali, bananieri, cactuşi, liane şi diverse plante mediteraneene. Specialiștii au făcut o selecție de cactuşi din Mexic, Brazilia, Peru, Venezuela, Argentina şi specii de aloe din Africa şi America de Sud. În corpul vertical al serei vor fi specii de curmali, cocotieri, Papaya si palmieri din Asia, America de Nord, America de Sud, Madagascar, Malta şi Insulele Canare.

Sera de plante exotice se construieşte în curtea Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii şi este o investiţie a Consiliul Judeţean Galaţi, de aproximativ 3 milioane de euro. Proiectul prevede consolidarea unui schelet metalic care a fost abandonat în urmă cu două decenii, montarea unor geamuri speciale pentru sere, realizarea instalaţiilor de climatizare şi irigaţie, dotarea serei, montarea unei centrale termice, precum şi construcţia unui spaţiu pentru expoziţiile temporare.

sera

„Inesteticul schelet metalic din curtea Grădinii Botanice, care a fost abandonat acum mai bine de 20 de ani, se transformă într-o spectaculoasă seră de plante exotice. La finalul lucrărilor, vizitatorii vor putea admira palmieri de aproape 20 de metri înălţime, arbori de cafea, portocali, bananieri, cactuşi, liane şi diverse plante mediteraneene”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, conform adevarul.ro.

Obiectivul va fi unul de interes pentru comunitate, dar şi pentru judeţele învecinate precum Brăila, Tulcea, Vrancea, Vaslui şi Buzău, spun autorităţile locale. Noua seră va atrage circa 300.000 de vizitatori anual.