6 iulie 2022 - 16:19

Prima piață volantă organizată direct de ciobani, în centrul orașului

Crescătorii de ovine și caprine din cadrul asociației Moldoovis și-au deschis propria piață volantă. Ciobanii s-au săturat să aștepte ajutor din partea autorităților, așa că și-au cumpărat patru rulote pe care le-au amplasat în centrul municipiului Botoșani și au început să vândă, începând de weekend-ul trecut.

La rulotele cumpărate de asociație și amplasate în Piața Centrală, clienții pot să găsească  brânză, caș, lapte, ouă, miere de albine, legume și preparate din carne, direct de la sursă.

Potrivit unei declarații oferite de președintele asociației, Ionică Nechifor, pentru publicația Banul Botoșănean, achiziția rulotelor a durat câțiva ani, până când fermierii implicați au reușit să strângă banii necesari, aceștia neprimind nici un fel de sprijin din partea autorităților locale.

Ciobanii plănuiesc să rămână cu rulotele în centrul Botoșaniului până de Paște, după care se vor deplasa cu piața volantă și în alte orașe din județ unde locuitorii să se poată bucura de produsele locale.

- Publicitate -

Investiția s-a ridicat la 28.000 de euro iar membri asociației iau în calcul achiziționarea mai multor astfel de rulote pe parcursul următorilor ani, pentru a-și maximiza profitul.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.