18 ianuarie 2022 - 06:39

PRIMA INTALNIRE A RETELELOR NATIONALE RURALE DIN ROMANIA

Potrivit MADR, in cursul acestei saptamani, intre 12-13 iunie 2019, prima intalnire a Retelelor Rurale Nationale din Romania, a fost organizata la Bucuresti, respectiv editia a paisprezecea organizata in colaborare cu retelele rurale ale statelor Uniunii Europene, de catre Reteaua Europeana pentru Dezvoltare Rurala (ENRD).

Temele de interes actuale pentru comunitatile rurale fac subiectul intalnirilor de aceasta natura organizate lunar la recomandarea Retelelor din Statele Membre.

In cadrul evenimentului, schimbul de experiente si bune practi intre retelele rurale nationale precum si implementarea LEADER (initiative de sprijin pentru proiectele care vizeaza la nivel local dezvoltarea rurala pentru crearea fortei de munca si improspatirea zonelor rurale, initiate de catre UE), si a mijloacelor de sprijin a acestui program, au fost discutate de catre participantii aflati la intalnire.

Cu un buget public total de 563.5 millioane euro, pentru perioada de programare actuala un numar de 239 de Strategii de Dezvoltare Rurala au fost selectate in Romania, care acopera 2.735 de comune si 142 de orase cu o populatie sub 20.000 de locuitori. Aceste cifre reprezenta 92% din acoperirea teritoriala eligibila LEADER.