Prima de instalare de 100.000 de euro pentru noii fermieri

Instalarea în agricultură și pentru persoanele de peste 40 de ani devine mai facilă. Inițiativa europarlamentarului PNL, Daniel Buda, prinde contur la nivel european unde s-a votat ca tinerii fermieri să aibă un sprijin majorat, de la 70.000 până la 100.000 de euro. Mai mult, cei care intră în agricultură și au peste 40 de ani vor putea să beneficieze de un sprijin de până la 100.000 de euro.

”În calitate de vicepreședinte al Comisiei de Agricultură și Dezvoltare Rurală din Parlamentul European, le-am transmis fermierilor faptul că după 2021 subvențiilor românilor vor crește tocmai pentru a recupera din decalajele existente. De asemenea, pe mai departe vor fi finanțări substanțiale pentru sprijinul cuplat astfel încât să putem stimula sectoarele care sunt în dificultate. Am transmis un mesaj și studenților prezenți la acest eveniment de la facultățile de zootehnie și de profil. Am crescut alocările financiare în Parlamentul European pentru tânărul fermier de la 70.000 de euro până la 100.000 de euro. De asemenea, am introdus conceptul de „Noul fermier” în Politica Agricolă Comună pentru persoanele de peste 40 de ani, care pot beneficia de o primă de instalare de până la 100.000 de euro! În acest fel, România își poate consolida rolul de stat membru furnizor de alimente și nu de importator”, a precizat europarlamentarul pe pagina sa de facebook.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole