Prima consultare cu entitati publice si private pentru PNS. Emil Dumitru: Alocarile ar putea fi suplimentate

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale prin Direcția Generală Dezvoltare Rurală – Autoritatea de Management pentru Programul Național de Dezvoltare Rurală, a organizat prima consultare online cu entitățile publice și private implicate în elaborarea Planului Național Strategic (PNS), din cadrul Grupului de Lucru – Plăți directe, și având ca temă versiunea 2 a analizei SWOT – Obiectiv Specific 1 “Sprijinirea veniturilor agricole viabile și a rezilienței în întreaga Uniune pentru sporirea securității alimentare”. La eveniment au participat Emil Dumitru, secretar de stat în cadrul MADR, Daniela Rebega, director general adjunct AM-PNDR, reprezentați ai unor organizații importante din zona dezvoltării rurale și agriculturii,  ai mediului asociativ, precum și directori și experți din cadrul MADR.

Evenimentul a fost deschis de secretarul de stat Emil Dumitru, care a menționat suplimentarea alocărilor care ar putea reveni României pe programarea 2021-2027, amintind participanților și de planul de redresare „Next Generation EU”,  care urmărește să remedieze daunele aduse de pandemie și să investească într-o Uniune ecologică, digitală, socială și mai rezilientă. Secretarul de stat a sublinat că s-au depus eforturi pentru a avea o analiză SWOT cât mai completă și care reflectă realitatea mediului rural din România, ținându-se cont de punctele de vedere primite în urma consultării primei versiuni a analizei care stă la baza elaborării PNS 2021-2027.

Daniela Rebega, Directorul General Adjunct al AM-PNDR, a prezentat principalele modificări și actualizări operate în cadrul analizei SWOT.  Participanții și-au exprimat punctele de vedere cu privire la de-a doua versiune a analizei SWOT și au fost invitați să transmită principalele observații până la data de 3 august a.c.

În perioada 13 – 27.07.2020 vor mai avea loc 7 întâlniri online cu partenerii sociali selectați în cadrul grupurilor de lucru : “Sprijin Cuplat”,  „Intervenții în domeniul agricol – finanțate din Pilonul II PAC (măsuri de investiții și alte intervenții în domeniul agricol)”,  „Industrie și Securitate Alimentară – Pilonul II”; „Intervenții sectoriale (Măsuri de piață)”,  „Mediu și Silvicultură”,  „Economie rurală și Infrastructură”,  „Cercetare și inovare”.

Analiza SWOT a PNS este disponibilă pe site-ul www.madr.ro, accesând link-ul: https://www.madr.ro/docs/dezvoltare-rurala/2020/analiza_swot_pns-versiunea_ii.pdf 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole