Gunoiul menajer rămâne, încă, o problemă în mediul rural. Deși județul Argeș a fost unul pilot în ce privește managementul integrat al deșeurilor solide, la sate lucrurile se mișcă anevoios.
Nucșoara, o comună de munte, așezată la poalele celui mai înalt vârf din țară, Moldoveanu, cu un potențial agroturistic în plină ascensiune, atrage ca un magnet oameni din toată țara, iar mulți chiar s-au stabilit aici. Firesc, și cantitatea de deșeuri menajere crește proporțional, cu toate acestea edilul comunității și-a propus să reducă prețul pentru colectarea gunoiului.
În satele Nucșoara, Sboghițesti, Gruiu sau Slatina au fost încheiate contracte individuale într-un procent mare, iar gospodarii, în marea lor majoritate, țin la curățenia comunei.
„Printr-o implicare permanentă a angajaților din primărie, care au mers din poartă în poartă și le-au explicat sătenilor că putem să dam mai puțini bani pentru colectarea gunoiului dacă îl depozităm separat, am reușit să scădem prețul de la 6 lei/persoana la 5 lei”, a spus Ion Cojocaru, primarul comunei Nucșoara.
La acest moment, aproape jumătate din cantitatea totală de deșeuri rezultată la nivel de comună este depozitată separat.
Ceea ce a mai rămas de făcut este ca și operatorul să ridice, mereu, separat deșeurile, capitol la care încă mai este de lucru, însă sunt promisiuni că se va rezolva și acest aspect.