Previziuni sumbre pentru Ucraina. Pierderi uriașe pentru recolta de anul viitor!

Recolta de anul viitor din Ucraina este grav compromisă de conflictul armat cu Rusia. Ar putea pierde aproape jumătate din ce va reuși să recolteze.

Se anunță vremuri extrem de grele pentru agricultorii din Ucraina. Recolta de anul viitor ar putea fi redusă cu până la 40% din cauza invaziei rusești. Decalarația vine de la ministrul adjunct al Politicii Agrare și Alimentației din Ucraina, Taras Vysotskyi, pentru CNN.

„Am pierdut 25% din suprafața arabilă. În ceea ce privește volumele, bineînțeles, este mai mult. Anticipăm că recolta va fi cu aproximativ 35% mai mică decât în anii precedenți, ceea ce înseamnă cu aproximativ 30 de milioane de tone mai puțin, cu 35-40% mai puțin, aproape jumătate din recolta de anul trecut”, a declarat Taras Vysotskyi.

El a adăugat de asemenea că în jur de 500 000 de tone de cereale au fost furate de Rusia din teritoriile ucrainene controlate de forțele armate rusești.

În urmă cu câteva zile, ministrul rus de externe Serghei Lavrorv spunea că problemele legate de exporturile ucrainene de cereale pot fi rezolvate, cu condiția ca Ucraina să demineze porturile de la Marea Neagră, pentru a asigura trecerea nevelor în siguranță.

În replică ministrul adjunct al Politicii Agrare și Alimentației din Ucraina a declarat că remarcile lui Lavror nu sunt adevărate.

„Nu este adevărat. Problema este reprezentată de navele militare rusești, nu este cazul Ucrainei. Până în prezent, nu permit navelor civile să intre și să iasă din porturile ucrainene”, spune Vysotskyi, adăgând că până când Ucraina nu primește garanții de siguranță din partea partenerilor internaționali „nu putem vorbi de a lăsa aceste nave să iasă”.

Potrivit oficialului agriculturii ucrainene, minele pot fi îndepărtate rapid, dar pentru asta războiul trebuie să se încheie sau să existe o formă de încetare a focului.

„Ucraina este pregătită să își îndeplinească toate obligațiile pentru a furniza alimentele necesare pentru securitatea alimentară internațională. Așadar, ideea este foarte clară, Rusia ar trebui să oprească războiul”, a declarat Taras Vysotskyi.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole