Prețurile rapiței nu depășesc pragul critic impus de situația din China

Riscul ca cererea din partea Chinei sa fie foarte scăzută menține prețurile rapitei sub 600 EUR/t. Cauzele sunt legate de câteva evenimente care au produs crize la nivel mondial.

Prețurile rapiței au pierdut puțin teren, joi, pe Euronext. Revenirea cazurilor de Covid-19 în China și introducerea măsurilor de izolare în mai multe orașe din țară continuă să afecteze întregul complex de semințe oleaginoase.

Prețurile țițeiului sunt, de asemenea, reduse. Cauza o reprezinta plafonul impus asupra prețurilor petrolului rusesc de către membrii G7, cu toate că acesta pare a fi mai puțin restrictiv decât se anticipase.

În această dimineață, prețurile semintelor palmelor au înregistrat o scadere la Bursa de Valori din Kuala Lumpur, în ciuda de exporturilor masive din Malaezia și in ciuda producției reduse din cauza condițiilor meteorologice neprielnice.

Joi, in jurul orei 13:30, semințele de rapiță Euronext pentru februarie 2023 au scăzut cu 3,75 EUR/t, fiind cotate la 581,75 EUR/t.

Semințele de rapiță cu scadența in mai 2023 au pierdut 3,75 EUR/t, ajungand la 583,50 EUR/t.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole