Prețurile la soia și porumb au crescut peste noapte! Grâul oscilează

Joi, prețurile la soia pe contractele futures au crescut peste noapte în tranzacțiile pe burse. Și prețul porumbului a fost mai mare, uleiurile de gătit înregistrând, la rândul lor, creșteri de preț la nivel global. În schimb, la grâu, prețul oscilează, scrie agriculture.com.

Indonezia a renunțat la măsura prin care forța producătorii de ulei de palmier să vândă 30% din volumul de export planificat cumpărătorilor autohtoni, însă a declarat că va impune acum o taxă la export.

Prețurile uleiului de palmier, care concurează cu uleiul de soia pe piața mondială, au crescut în acest an pe fondul cererii puternice, ceea ce a determinat Indonezia, cel mai mare exportator mondial de produs, să impună restricții la export.

Asociația Națională a Procesatorilor de Semințe Oleaginoase (NOPA) din Statele Unite a declarat în această săptămână că membrii săi au zdrobit 165,057 milioane de busheli de boabe de soia în februarie. Cantitatea este în scădere față de cele 182,216 milioane de busheli de soia procesate în urmă cu o lună, dar în conformitate cu așteptările.

Potrivit NOPA, livrările de ulei de soia au atins cel mai înalt nivel din ultimele 22 de luni.

Prețurile pentru contractele futures pe grâu au fost oscilante în tranzacțiile peste noapte, pe măsură ce discuțiile dintre Ucraina și Rusia continuă.

Prețurile grâului din Kansas City au fost mai scăzute în tranzacțiile peste noapte, pe baza prognozelor pentru precipitații în Câmpiile de Sud, estimându-se că acestea vor stimula creșterea timpurie a grâului, conform unui raport al Commodity Weather Group.

Contractele futures pe soia pentru livrare au înregistrat peste noapte creșteri de preț de 9,5 cenți, ajungând la 16,5875 dolari/bushel, la Chicago Board of Trade. Făina de soia a scăzut cu 50 de cenți, ajungând la 477,50 dolari/tonă scurtă, iar contractele futures pe ulei de soia au câștigat 0,85 cenți, ajungând la 74,4 cenți/livră.

Contractele futures pe porumb pentru livrarea în mai au crescut cu 8,75 cenți, ajungând la 7,3825 dolari/bushel.

Grâul pentru livrare în mai a scăzut cu 1,5 cenți, ajungând la 10,6775 dolari/bushel, în Chicago, în timp ce contractele futures din Kansas City au pierdut 8,75 cenți, ajungând la 10,6375 dolari/bushel.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole