Prețurile grâului și ale porumbului, în creștere. Cu ce probleme se confruntă piața cerealelor

Prețurile grâului și ale porumbului și-au revenit la mijlocul sesiunii de miercuri pe Euronext. Piața cerealelor, însă, continuă să reacționeze, în principal, la evenimentele din Marea Neagră și la incertitudinea privind reînnoirea Coridorului Securizat de luna viitoare. Dacă Națiunile Unite califică negocierile drept „constructive”, bombardamentele și atacurile cu drone operate de Rusia nu au cum să liniștească piața.

Piața cerealelor- potențialul de creștere limitat

S-a observat, de asemenea, o revenire a cererii internaționale cum ar fi contractul Iordanului pentru 60 kt de grâu de măcinat. Cu toate acestea, concurența grâului rusesc și a porumbului importat continuă să limiteze potențialul de creștere al cerealelor europene, mai ales în contextul fricii de recesiune dar și de o cerere scăzută.

Prețurile grâului și ale porumbului pe Euronext

Miercuri, cu puțin înainte de ora 15:00, grâul Euronext cu scadență în decembrie 2022 s-a apreciat cu 5 EUR/t, ajungând la 339,75 EUR/t, iar grâul cu contractul din martie 2023 a urcat cu 5,25 EUR/t, ajungând la 339,50 EUR/t.

Porumbul Euronext pentru livrarea în martie 2023 a crescut cu 4 EUR/t, ajungând la 329 EUR/t, iar porumbul cu termenul din noiembrie 2022 a crescut cu 3,75 EUR/t, ajungând la 329,75 EUR/t.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole