Prețurile grâului “se luptă” să își revină pe bursă. Cotațiile cerealelor, astăzi

Recolta masivă de grâu care este așteptată în Australia și concurența celui rusesc blochează, pentru moment, prețurile grâului să recâștige în valoare.
 
Prețurile grâului au avut un început de revenire, marți, pe Euronext
 
Abares a ridicat estimarea pentru recolta australiană din acest an cu un plus de 4,4 Mt, ajungând la un nou record al recoltei estimate, de 36,6 Mt!
Concurența rusă continuă, de asemenea, să conducă toate piețele mondiale după o recoltă de grâu din 2022, foarte ridicată din punct de vedere istoric.
 
Prețurile porumbului rămân sub presiune
 
Prețurile porumbului rămân și ele sub presiune în fața riscului de recesiune economică în Brazilia.
Perspectiva unei majorări, peste previziuni, a ratei cheie FED a afectat și moralul operatorilor de pe Euronext.
În plus, sunt tot mai multe preocupări cu privire la condițiile de semănat din Argentina, din cauza temperaturilor în creștere și a unor condiții de secetă marcante, în țară.
 
Cotațiile cerealelor Euronext, astăzi
 
Astăzi, în jurul orei 13:00,  grâul Euronext cu scadență în martie 2023 a crescut cu doar 0,25 €/t, fiind cotat la 304,25 €/t.
Grâul cu contractul în mai 2023 a câștigat și el 0,25 €/t, ajungând la 302,75 €/t.
 
Porumbul Euronext cu livrarea în martie 2023 s-a apreciat cu 0,25 EUR/t, ajungând la 292 EUR/t, iar porumbul cu termenul în iunie 2023 a scăzut cu 0,5 EUR/t, ajungând la 293,50 EUR/t.
 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole