Prețurile europene la grâu și porumb scad din nou. Care sunt cauzele și cu cât se tranzacționează, azi

Paritatea euro/dolar și concurența care vine dinspre Marea Neagră provoacă, din nou, scăderea prețurilor europene la grâu și porumb.
 
Prețurile grâului și porumbului au fost din nou mai scăzute la jumătatea sesiunii de marți, 6.09.2022, pe Euronext. Mișcarea s-a datorat în principal revenirii ușoare a parității euro/dolarului, euro rămânând totuși sub 1 dolar. De subliniat și redresarea exporturilor ucrainene cu o rată de încărcare care continuă să surprindă din ce în ce mai mulți operatori.
Dacă vrem să vedem cum stau și ceilalți cetățeni ai lumii în ceea ce privește recolta de grâu, anul acesta, Abares (Biroul de Agricultură (…) din Australia) și-a majorat estimarea pentru recolta de grâu cu 1,9 Mt ajungând la 32,2 Mt, față de recolta record de anul trecut, de 36,4 Mt.
De ceva vreme, temerile legate de producția de porumb din Europa de Vest rămân un factor constant, de tensiune.
 
Prețurile grâului și porumbului Euronext
 
În jurul orei 12:30, grâul Euronext cu scadență în decembrie 2022 s-a contractat cu 1,25 EUR/t, ajungând la 320,50 EUR/t, în timp ce contractul din martie 2023 a scăzut cu 1,25 EUR/t, ajungând la 320,50 EUR/t .
 
Porumbul Euronext pentru livrarea în noiembrie 2022 a scăzut cu 0,75 EUR/t și a ajuns la 315,50 EUR/t, iar cel cu termenul din martie 2023 a scăzut cu 0,25 EUR/t, ajungând la 315,75 EUR/t.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole