Rezervele de porumb îngrijorează USA. Prețurile cerealelor la Chicago

Prețurile cerealelor la Chicago au parte de noi fluctuații. Atât rezervele de porumb american care sunt mai scăzute decât cele prevăzute cât și tensiunile de la Marea Neagră, propulsează prețurile cerealelor, mai sus. Pe de altă parte, stocurile de soia au depășit, pozitiv, previziunile pietei americane.

Tensiunile de la Marea Neagră împing prețurile mondiale în sus
Prețurile cerealelor la Chicago au înregistrat un avans puternic, vineri seara. În urma unei noi publicații a Departamentului Agriculturii din America (USDA), stocurile de porumb au fost stabilite la doar 35 Mt, un volum cu mult sub așteptările pieței. Recolta de porumb din 2021 a fost, de asemenea, mai puțină cu un milion de tone, stabilindu-se, mai exact, la 382,9 Mt. Cert este faptul că tensiunile de la Marea Neagră împing prețurile mondiale în sus.
Producția de soia creste, prețurile la fasole au scăzut
 
Cu toate acestea, USDA a crescut producția de soia, în 2021, cu 800.000 t, ajungând la o cantitate de până la 121,5 Mt. Prețurile la fasole au scăzut la cel mai jos nivel de la începutul lunii septembrie.
 
La încheierea sesiunii pe Bursa de la Chicago, grâul SRW cu scadență în decembrie 2022 a crescut cu 25,25 c$/bushel, vânzându-se cu 9,21 dolari/bushel.
Contractele futures pe porumb din decembrie 2022 au crescut cu 8 c$/bu, ajungând la 6,78 dolari/bushel.
Soia pentru livrarea în noiembrie 2022 a scăzut cu 46 c$/bu, ajungând la 13,65 $/bushel.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole