26 mai 2022 - 21:22

Prețurile cerealelor, în continuă creștere! Majorare de 700 lei/tonă

Prețurile cerealelor au atins, în 2021, cote istorice. Potrivit unei informări transmise de bursa de cereale online AgroGo, prețurile medii în perioada de recoltare iulie 2021, față de aceeași perioadă a anului trecut, sunt în creștere.

Una dintre culturile vedetă din punct de vedere al majorării prețului în acest an este rapița. Prețul acesteia în perioada de recoltare a crescut cu aproximativ 700 lei/tonă față de prețul de anul trecut, ajungând la valoarea de 2570 lei/tonă pe bursa de la Paris.

Și prețul orzului este pe creștere față de anul trecut, atingând valoarea de 830 lei/tonă în portul Constanța, mai mult cu 110 lei/tonă decât în 2020.

În ceea ce privește grâul, specialiștii AgroGo arată că prețul acestuia a ajuns la o valoare similară cu cea de anul trecut, atingând pragul de 850 lei/tonă.

Potrivit specialiștilor, prognozele sunt bune și în ceea ce privește prețurile pentru culturile care urmează să fie recoltate în toamnă. La nivel de producție, deși fenomenul de secetă își mai face simțită prezența în anumite zone ale țării, producțiile prognozate pentru anul acesta sunt mult peste nivelul celor din 2020.

 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.