Prețurile cerealelor, în revenire. Cu cât se vând grâul și porumbul, azi. Care este tendința pieței

Prețurile cerealelor și-au menținut mișcarea de redresare joi, la mijlocul sesiunii, pe Euronext. Tendința este, în special, un răspuns la creșterea rapidă a cererii internaționale din ultimele zile. Arabia Saudită a lansat și o licitație pentru 535 kt de grâu, în timp ce GASC (General Authority For Supply Commodities/Autoritatea Generală pentru Furnizarea de Mărfuri) a deschis negocieri private.

Prețurile grâului reacționează și la pierderea potențialului din emisfera sudică. Bursa de mărfuri și-a redus din nou estimarea recoltei din Argentina în acest an (doar la 15 Mt, față de 23 Mt cu un an mai devreme)! Ploile torenţiale din estul Australiei provoacă, de asemenea, multă îngrijorare.

Prețurile cerealelor pe Euronext: Grâul încearcă să ajungă la 340 €/t

Joi, cu puțin înainte de ora 14:00, grâul Euronext cu scadență în decembrie 2022 a crescut cu 3,5 €/t, ajungând la 339,5 €/t, în timp ce grâul cu contractul din martie 2023 a crescut cu 3,75 €/t, ajungând la 339,75 €/t.

Porumbul Euronext pentru livrarea în noiembrie 2022 a crescut cu 4,0 EUR/t, ajungând la 331,0 EUR/t, iar cel cu termenul din martie 2023 a crescut cu 3,25 EUR/t, ajungând la 329,75 EUR/t.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole