Prețurile cerealelor, în declin. Grâul a scăzut sub așteptări

Prețurile cerealelor și-au continuat mișcarea descendentă vineri, pe Euronext. Concurența de la Marea Neagră și cel mai înalt nivel din luna iunie al parității euro-dolar sunt principalii factori ai declinului. Cerealele americane și-au pierdut din valoare în fața statisticilor săptămânale ale vânzărilor internaționale dezamăgitoare.
 
Cu toate acestea, recoltele de grâu din Argentina sunt în urmă față de anul trecut, cu doar 23% din lucrări finalizate, conform Bursei de Mărfuri din Buenos Aires, față de 45% cât se înregistrase anul trecut, în aceeași perioadă. La rândul său, semănatul de porumb este avansat cu doar 25%, o întârziere de cinci puncte față de aceeași perioadă a anului trecut.
 
Prețurile cerealelor Euronext
 
Grâul Euronext cu scadență în martie 2023 a pierdut 3,25 EUR la tonă, fiind cotat la 309,25 EUR/t, în timp ce cotația grâului care are contractul în luna mai 2023 a scăzut cu 3,25 EUR/t, ajungând la 308,0 EUR/t.
 
Porumbul Euronext pentru livrarea în iunie 2023 a pierdut 3,5 EUR la tonă, ajungând la 296,25 EUR/t, iar porumbul cu termenul din martie 2023 a scăzut cu 3,5 EUR/t, fiind cotat la 294,0 EUR/t.
Sursa foto: Vivescia

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole