Pe marile burse, prețurile cerealelor cresc văzând cu ochii. Cotațiile grâului și porumbului, azi!

Prețurile cerealelor și-au menținut un ritm ascendent miercuri, la mijlocul sesiunii pe Euronext. Tendința este stimulată de reapariția temerilor unei producții mici, peste Atlantic. Scăderea potențialului de producție în SUA și o paritate extrem de slabă euro/dolar sunt factori care împing prețul grâului și al porumbului în sus. După Ohio și Dakota de Sud, e randul statelor Indiana și Nebraska care au confirmat pierderi puternice ale culturilor față de anul trecut.

Prețurile cerealelor

Ultimul raport USDA a estimat că doar 55% din recolta americană de porumb din SUA va fi de calitate bună spre excelentă, în timp ce, în urma cu o săptămână, estimarea era de 57%. 

În același timp, cererea globală este la fel de puternică. Egiptul a cumpărat 240 kt de grâu rusesc luni, după negocieri private. 

Miercuri, cu puțin înainte de ora 14:00, grâul Euronext cu scadență în decembrie 2022 s-a apreciat cu 1 €/t, ajungând la 327 €/t, în timp ce contractul din septembrie 2022 a urcat cu 3,50 €/t, ajungând la 335,75 €/t.

Porumbul Euronext pentru livrarea în noiembrie 2022 a crescut cu 5,25 EUR/t, ajungând la 329 EUR/t, iar cel cu termenul din martie 2023 a crescut cu 3,50 EUR/t, ajungând la 326 EUR/t.

 

Sursa foto: Financial Times

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole